Powered By Blogger

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Εγκυμοσύνη μέρος Α'

 Ύστερα λοιπόν από την τηλεφωνική επικοινωνία ανακαλύψαμε που είναι το αρμόδιο ιατρείο όπου θα πηγαίνω τακτικά (δηλ. μια φορά το μήνα συν έξτρα τις φορές που θα με δει η γυναικολόγος,ξέχωρα τους υπερήχους) . Η πρώτη μου εντύπωση ήταν πολύ καλή. Βασικά είχα τεράστια αγωνιά και ένα μικρο αίσθημα φόβου ξέρετε από αυτό που νιώθεις έναν κόμπο στο στομάχι πριν από κάποια συνέντευξη. Μας υποδέχθηκε μια γλυκιά κοπελίτσα (επισκέπτρια υγείας στο επάγγελμα - εδώ πρέπει να αναφέρω ότι στο παράρτημα του κέντρου υγείας που απευθύνεται σε εγκύους και παιδιά εργάζονται μόνο επισκέπτριες υγείας και η γυναικολόγος έρχεται κάποιες συγκεκριμένες ημέρες τον μήνα -) .

H ονομασία του παραρτήματος εικ.1 



Μέσω του neuvola λοιπόν μπορέσαμε και κλείσαμε το πρώτο ραντεβού για υπέρηχο,ο οποίος ήταν την επόμενη εβδομάδα.Οι μετρήσεις που κάνει η επισκέπτρια υγείας αφορούν την αρτηριακή πίεση,μετρήσεις ούρων με στικ για άμεσα αποτελέσματα για τυχόν ύπαρξη ουρολοιμώξεων ,πρωτεΐνης και σακχάρου.Επισης παρακολουθεί το βάρος της εγγύου.Και μετραει με μηχάνημα ''στιγμής'' την Αιμογλοβίνη (Hb) . Μετά την 12η εβδομάδα η επισκεπτρια ακουει την καρδουλα του μωρου με το μηχανημα Doppler και παρακολούθει τους σφυγμους του.

    Επομενη εβδομαδα και ειδαμε πρωτη φορα το εμβρυακι μας.6 εβδομαδων και η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑ.........
 
  Μπορω να ομολογησω οτι ημουν πολυ ενθουσιασμενη αλλα η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα συνηδητοποιησει καθολου.Μου πηρε λιγο καιρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου