Powered By Blogger

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Καλοκαιρινες Διακοπες 2020 Μερος 1ο


Καλησπερα /Καλημερα/Καλο Απογευμα

Aπο οπου και αν μας διαβαζετε και οτι ωρα και να μας διαβαζετε, χαιρομαστε με τον μικρο μας Πητερ Παν που θα μοιραστουμε μαζι σας την εμπειρια μας απο τις καλοκαιρινες διακοπες του 2020 η οποια θα μας μεινει αξεχαστη για παρα παρα πολλους λογους...


Απο τους πιο σημαντικους μας λογους ηταν

  1. Δεν μπορεσαμε να παμε Ελλαδα λογω Κορωναίου, παροτι ειχαμε σχεδιασει πριν ξεσπασει καλα καλα η Πανδημια ενα υπεροχο tour σε ολη την Ελλαδα .

 2.Αποφασισαμε να μετακινηθουμε και να διακοπηθουμε οπως ελεγε και ο Πητερ Παν εντος Φινλαδικων συνορων.

Εγω σαν ταξιδιαρα ψυχη ειχα γυρισει αρκετα σχεδον ολη την Φινλαδια σε ολες τις εποχες του χρονου αλλα μου ειχε ξεφυγει η Λαπωνια τους καλοκαιρινους / φθινοπωρινους μηνες της.

3.Ειχαμε σαν αρχικο πλανο να εξερευνουσαμε Φινλαδια -Σουηδια-Β.Νορβηγια . Λογω της καταστασης της Σουδιας και την αμφινταλαυομενη κατασταση στην Νορβηγια (ανοιχτα /κλειστα/ανοιχτα/συνορα κτλ) δεν το υλοποιησαμε.Οποτε επικεντρωθηκαμε στην Φινλαδια εξ ολοκληρου.



Και ο ενθουσιασμος ξεκιναει.Εδω μπαινω εγω γιατι μου αρεσει η οργανωση των ταξιδιων αλλα ευκολα ξεφευγω με πλανα που ισως δεν μπορουν να υλοποιηθουν κ εκει ερχετε τσουπ ο μπαμπας και το πλανο μπαινει στην σειρα κ εχουμε αποτελεσμα.

Το ταξιδι μας περιειχε τα εξης υλικα για την υλοποιηση του : Ενθουσιασμο, αγωνια, road trip σαν οικογενεια πρωτη φορα , χαρα των διακοπων και φυσικα γκρινια :) :) :) 


Το αρθρο εδω στο blog θα χωριστει σε 3 μερη : 1. Εμπειρια road trip με ενα 4-4,5.

                                                                             2. Διαδρομη, Στοπ/Στασεις  και Διαμονη

                                                                             3.Τι ακριβως μπορεις να κανεις το καλοκαιρακι στην                                                                                    Λαπωνικη Φινλαδια  

  Και ενα extra μερος απο μενα >>  6 ΛΟΓΟΙ για να πας στην Λαπωνια την καλοκαιρινη περιοδο.


Χαρτης Λαπωνικης Φινλανδιας : 



Η πρωτη μας εμπειρια οσον αφορα το road trip ηταν σε γενικες γραμμες ευχαριστη δεν ειχαμε ιδιαιτερα ευτραπελα αλλα ουτε και κατι που να μας βγαλει εκτος προγραμματος.

Συνολικα ολες μας οι διακοπες μας πηραν μερος στο βορειοδυτικο,κεντροδυτικο κομματι της Φινλανδιας .Μενοντας στοΤαμπερε ξεκινησαμε στις 7 το πρωι , εαν ομως καποιος ερχετε απο το Ελσινκι προσθετει +2 ωρες στο συνολικο ταξιδι. 

Στον προορισμο μας ημασταν στις 7 μμ ,αρκετα κουρασμενοι αλλα γεματοι ενεργεια για την αποσταση που ειχαμε διανυσει.
Φευγοντας προς το αγνωστο με βαρκα την ελπιδα που λενε και στην Ελλαδα ο μικρος μας εξεπληξε!
Η διαδρομη μεχρι την πρωτη σταση πηγε πολυ ευχαριστα,χαζευοντας απλα εξω και διαβαζοντας καποια βιβλια.Συμμαχος μας ο καιρος με μια ηλιολουστη μερα .

Αυτα που χρησιμοποιησαμε σαν βοηθους στο ταξιδι μας για διασκεδαση ηταν τα εξης : 

-Spotify οπου ειχαμε λιστα με τραγουδια κ παραμυθια για τον μικρο και δικα του ακουστικα το οποιο ηταν νομιζω και το πιο αγαπημενο του σαν δραστηριοτητα σε ολο το ταξιδι μας.
-Βιβλια δραστηριοτητων με μαρκαδορο που σβηνει και ξαναγραφεις.-
-Playmobil, αυτοκινητακια και οτι αλλο μικρο χωραει σε μια παιδικη βαλιτσουλα πλατης.
-Μπινγκο ταξιδιου συν αλλες μικρες εκπληξεις που φαινονται στην παρακατω εικονα.




 Ειχαμε μαζι μας σαφως και το ταμπλετ γιατι προσωπικα πιστευουμε οτι με μετρο μπορεις να τα χρησιμοποιησεις ολα.Στο ταμπλετ ειχαμε μεταφερει καποια επισοδεια απο αγαπημενες σειρες του μικρου αλλα οχι πολυ μεγαλη ποικιλια ωστε να το ζηταει συνεχως.Ειχαμε εξηγησει και θυμοταν απο αλλα ταξιδια μας οτι το ταμπλετ χρησιμοποιεται μονο σε διαδρομες ανω των δυο ωρων και παντα πτος το τελος της διαδρομης ,γιατι στην αρχη φορτιζεται,κατι που ισχυει μιας και δεν το χρησιμοποιουμε γενικα. Η σχεση με το ταμπλετ δεν καθορισε τα ερεθισματα που πηρε το παιδι απο ολο το ταξιδι αλλα ουτε και μειωσε την επαφη με αυτα που εβλεπε εξω.Συν του οτι απο ενα σημειο και υστερα καταλαβε οτι δεν υπαρχουν αλλα επισοδεια και συντομα το αφηνε ζητοντας να ακουσει μουσικη.

Συνολικος χρονος οδηγησης 24 ωρες.

Τα ευτραπελα μας >>> Ο μικρος Πητερ Παν αναγουλιασε απ την αποτομη οδηγηση της μαμας του,                                            οποτε και σταματησαμε στην ακρη και ανελαβε ο μπμπας την οδηγηση και η                                             μαμα το γιατροπορεμα.
                             >>> Χασαμε κανα δυο φορες και μια εξοδο :-O
                             >>> Η παιδικη αλλα και γονεικη  ερωτηση''ΦΤΑΣΑΜΕ/ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ?'' 
                             >>> Πολλα δημοσια εργα ασφαλτοποιησης ,κατι το οποιο δεν ξεραμε και μας                                                  κοστισε παραπανω χρονο στο αυτοκινητο .Ειναι η μονη εποχη που μπορουν να                                        γινουν τετοιου ειδους εργα πριν ερθει ο χειμωνας.

Ηταν στο συνολο της οπως προειπα μια θετικη εμπειρια που μας ωθει να κανουμε ακομα πολλα ταξιδια με το αμαξακι!!!!!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου