Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Καλοκαιρινες διακοπες 2020 Μερος 3

 

Καλησπερα /Καλημερα/Καλο Απογευμα

Aπο οπου και αν μας διαβαζετε και οτι ωρα και να μας διαβαζετε, χαιρομαστε με τον μικρο μας Πητερ Παν που θα μοιραστουμε μαζι σας την εμπειρια μας απο τις καλοκαιρινες διακοπες του 2020...

Και εδω ειναι η συνεχεια και το τελευταιος μερος.

Οι πολεις στι οποιες μειναμε και σπαταλησαμε τον πιο πολυ χρονο μας ηταν το Rovaniemi-Levi-Kalajoki.

Πρωτου να προχωρησω αναλυτικα στις δραστηριοτητες μας θα ηθελα βα αναφερω γενικα τα σποπς μας.Υπαρχουν υπεροχα σημεια στην Φινλαδια να κανεις ενα στοπ απ το οδηγημα και να απολαυσεις το τοπιο!Για εμας αυτο ηταν και απο τις σημαντικες free δραστηριοτητες γιατι βλεπαμε στον χαρτη που ειμαστε ,ποσα χιλιομετρα διανυσαμε και παει λεγοντας.Πιο εκπαιδευτικης σημασιας θα ελεγα αλλα και επαφης με την φυση.

 

Δραστηριοτητες στο Oulu ειτε στα πλαισια σταθμευσης ,ειτε στα πλαισια διαμονης με παιδια το καλοκαρι  

-Vauhtipuisto (Κεντρο Δραστηριοτητων για καλοκαιρινους μηνες για μικρα και μεγαλα παιδια )

-Tietomaa (Μουσειο γνωσεων /Εκθεσεις,διαδραστικες δραστηριοτητες στα Φινλαδικα κυριως αλλα οργανωνουν και γκρουπακια στα Αγγλικα)

-Υπεροχη βολτα και μπανιο αν το τολματε στην Παραλια του Ναλλικαρι.Στο σημειο βρισκεται κ ενας υπεροχος φαρος απ τον οποιο αξιζει να θαυμασετε την θεα.





Δραστηριοτητες στο Rovaniemi ειτε στα πλαισια σταθμευσης ,ειτε στα πλαισια διαμονης με παιδια το καλοκαρι  : 

-Πρωτο και καλυτερο το Χωριο του Αη βασιλη!!! Ακομα και το καλοκαιρι εχει δραστηριοτητες.
 Επισκεψη στον Αη Βασιλη για να τον χαιρετησουμε και απο αποσταση ασφαλειας αναμνηστικη 
 Φωτογραφια μαζι του !!! 
  Μπορεις να επισκεφτεις τους ταρανδους του και να τους ταισεις!!!
  Πολλα σημεια ειναι υπεροχα για οικογενειακες φωτογραφιες!! 
  Αν και η μερα κατεληξε βροχερη στο τελος της δεν πτοησε τον μικρο απο το να παιξει στην παιδικη      χαρα.





-Επισκεψη στο μουσειο Arktikum!! Ενα υπεροχο μουσειο με πολυ ομορφη αρχιτεκτονικη και πολλες πολλες ατελειωτες εκθεσεις!Ο μικρος δεν βαρεθηκε γιατι ακριβως ειχε πολλες εκθεσεις ,και σε καποιες υπαρχαν αντικειμενα που μπορεις να αγγιξεις και να τα επεξεργαστεις.



-Κεντρο Πειραματισμου Pilke. Εκει ειλικρινα πρεπει να το χαρηκαμε ολοι.Ηταν τοσο ησυχα ,δεν υπηρχε ψυχη να πω την αληθεια και το χαρηκαμε οσο δεν πηγαινε.Δραστηριοτητες, Quiz γνωσεων για τα δαση, παιχνιδια για τα δεντρα , γωνια χαλαρωσης!!!




-MUST! Μονοημερη εκδρομη στον Ζωολογικο Κηπο της Ranua . Αν και κατα των ζωολογικων κηπων ο συγκεκριμένος με εξεπλιξε θετικα .Πελωρια εκταση για ζωα οπως ο Λυκος , η αλεπου και η αρκουδα.Πινακιδες τυπου '' Η μαμα Αλεπου μολις απκτησε τα μωρα της θα θελαμε να σανς παρακαλεσουμε να ειστε ησυχοι οταν περνατε απο εδω''. 















-Στο Rovaniemi υπαρχει η κορυφη Ounasvaara η οποια λειτουργει τον χειμωνα ως χιονοδρομικο.Το καλοκαιρι ειναι μια υπεροχη βολτα με το τελεφερικ .Τ απαιδια και οι μεγαλοι ενα θελουν μπορουν να κατεβουν μεσω μιας μεταλλικης τσουληθρας ,ανεβασμενοι σε ενα ελκηθρο με μολχο ταχυτητας και στοπ.Να παραδεχτω οτι εγω δεν ανεβηκα αλλα ο μπαμπας μας και ο μικρος το καταχαρηκανε!




-AmetstiKaivos Lampivaara : Επισκεψη στο Ορυχειο Αμεθυστου στο Lampivaara.Υπεροχη εμπειρια.Οπως και το Ranua ετσι και το Ορυχειο παροτι 1,5 περιπου ωρα αποσταση απο το Ροβανιεμι μας αποζημιωσαν.Δεν ειχα παει ποτε σε ορυχειο και μιας ο Πητερ Παν ειναι συλλεκτης μοναδικων πετραδιων και διαμαντιων οπβς λεει δεν θα μπορυσα να αφησω εξω μια επσικεψη εκει.Ενθουσιαστηκε τοσο που εκανε και ερωτησεις για τον Αμεθυστο στην ξεναγο!Το πιο ομορφο κομματι ηταν το σημειο που ψαχναμε και εμεις για ενα δικο μας Διαμαντι!








Δραστηριοτητες στο Levi ειτε στα πλαισια σταθμευσης ,ειτε στα πλαισια διαμονης με παιδια το καλοκαρι  : 

- Τελεφερικ.Υπαρχει ενα υπεροχο καφε στην κορυφη.Η μαμα ξανακατεβηκε με το τελεφερικ και ο μπαμπας μας με τον μικρο με το ελκηθρακι!





-Μουσειο για τους Λαπωνες κ την ζωη τους ( Sami / Samilan Museo). Μικροτερο μουσειο απο εκεινο στο Ιναρι αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσε.




-Παρκο δραστηριοτητων και extreme clibing .Το συγκεκριμενο βρισκεται σε μια αλλη πλαγια του χιονοδρομικου .Κατσαμε σχεδον ολη την ημερα εκει και παιξαμε ξανα και ξανα και ξανα!!! Οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους, καλυτερα :)




 Για το Kalajoki που ηταν και το τελευταιο μερος των διακοπων να πω οτι καναμε μοναχα 3 πραγματα:
 
     -Πηραμε ΗΛΙΟ 

                             -Παιξαμε με την ΑΜΜΟ 

                                                                   -Χαρηκαμε την ΘΑΛΑΣΣΑ









Οι διακοπες μας ηταν υπεροχες , ταξιδεψαμε περιπου 1700km , ζησαμε διαφορετικες εμπειριες , και ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ! Μπορει να μην κολυμπησαμε στα γαλανα νερα της Ελλαδας και να απολαυσαμε τα υπεροχα θαλασσινα της ,ειδαμε ομως τον κοσμο αλλιως το 2020 και γιατι οχι και το 2021? Παντα θα υπεαρχουν νεες διαδρομες να ανακαλυψουμε!!!



Στο επομενο ποστ μας > 7 Λογοι για να επισκεφτεις την Λαπωνια το καλοκαιρι...


                      
                                
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου